גוגל תשקיע 10 מיליארד דולר בהודו

ענקית הטכנולוגיה האמריקנית הבינלאומית בישרה אתמול (ב') כי היא מתכוונת להשקיע את הסכום הנכבד בשוק העצום של הודו במהלך חמש-שבע השנים הבאות, במטרה לעזור להאיץ את אימוץ השירותים הדיגיטליים בו

סונדר פיצ'אי, מנכ"ל אלפבית וגוגל. צילום: טוויטר

הודו הולכת והופכת לשדה קרב של ממש בעבור ענקיות הטכנולוגיה הגלובליות. אתמול (ב') הודיעה חברת אלפבית – שהיא ההורה של גוגל – כי תשקיע במדינה העצומה 10 מיליארד דולר במהלך חמש עד שבע השנים הבאות, במטרה לבסס את מעמדה במערכת האקולוגית הדיגיטלית של הכלכלה החמישית בגודלה בעולם.

למעשה, גוגל מתכוונת להשקיע בהודו, דרך יוזמה המכונה India Digitization Fund, סכום שהוא כמעט כפול מההשקעה שביצעה פייסבוק ברפובליקה של הודו – 5.7 מיליארד דולר. המתחרה של גוגל השקיעה באפריל בפלטפורמה הדיגיטלית של התעשייה הגדולה של הודו, קונצרן ריליינס אינדסטריז (Reliance Industries) הנמצא בבעלות מוקש אמבני, שהוא האיש העשיר באסיה. פייסבוק השקיעה ספציפית בריליינס ג'יו פלטפורמז (Reliance Jio Platforms) – רשת הקמעונאות אונליין הגדולה במדינה, שנמצאת תחת שליטת חברת האם של אמבני.

בניין של גוגל בהריאנה - מדינה בצפון הודו. צילום: BigStock

בניין של גוגל בהריאנה – מדינה בצפון הודו. צילום: BigStock

"משקף את האמון שלנו בעתידה של הודו ובכלכלה הדיגיטלית שלה"

בוועידת וידיאו שכונתה Google for India – ושהיוותה את האירוע השנתי של החברה שהתמקד בהודו – בישר מנכ"ל הענקית ממאונטיין וויו, סונדר פיצ'אי, כי ההליך יתבצע "באמצעות שילוב של השקעות במניות, שותפויות והשקעות תפעוליות, תשתיות וכן השקעה במערכות אקולוגיות". לדבריו, "זה משקף את האמון שלנו בעתידה של הודו ובכלכלה הדיגיטלית שלה".

גודל קרן India Digitization, לדברי פיצ'אי, מספק "הזדמנות לבצע השקעות גדולות יותר באופן ישיר" בחברות גדולות יותר.

גוגל כבר שולטת בתחומי החיפוש, הווידיאו, המפות והדוא"ל בהודו, כשאחת הסיבות לכך היא ש-תשעה מתוך כל עשרה סמארטפונים שנמכרים במדינה מגיעים כשמערכת ההפעלה אנדרואיד של גוגל כבר מותקנת עליהם.

"אנו מתמקדים במיוחד בלהבטיח שהאינטרנט ייתרחב מעבר לשפה האנגלית ולשפות מקומיות אחרות. זו זווית חשובה בה התבוננו", סיפר המנכ"ל פיצ'אי, יליד הודו בעצמו, שהצטרף לגוגל בשנת 2004.

משמעות הדבר היא שגוגל מעוניינת לחזק את צמיחת האינטרנט בהודו, אשר מונה כיום מעל 500 מיליון משתמשים פעילים, ולסייע בחיבור 500 מיליון אנשים נוספים אל הרשת, כך הבהיר פיצ'אי.

מעבר להשקעות באמצעות הקרן, גוגל תתמקד גם בתחומים כמו בינה מלאכותית וחינוך במדינה, הוסיף פיצ'אי והסביר.

יצוין כי גוגל כבר השקיעה כמה השקעות ישירות ועקיפות בחברות סטארט-אפ הודיות, כמו למשל בחברה שפיתחה את אפליקציית המשלוחים המקומית דונזו (Dunzo).

חברות ההיי-טק נלחמות על הודו- מודי חשדן

חברות זרות הוציאו עשרות מיליארדי דולרים בהודו בשנים האחרונות, כשהן נלחמות על חלק מהכלכלה הדיגיטלית המתפתחת של המדינה הענקית. השנה בלבד, ניתן לציין את השקעות של פייסבוק, אינטל ואחרות, שמעדו על סכום כולל של כ-16 מיליארד דולר. יש להניח כי כעת, עם ההשקעה העתידית הגדולה של גוגל, המאבק על הדומיננטיות בתחום הדיגיטלי בהודו עולה מדרגה.

סינן את בזוס. ראש הממשלה ההודי, נרנדרה מודי. צילום: BigStock

סינן את בזוס. ראש הממשלה ההודי, נרנדרה מודי. צילום: BigStock

מתחרות ישירות של גוגל, כמו אמזון למשל, עושות מאמצים גדולים לכיבוש נתחים מהשוק ההודי. בינואר השנה, זמן קצר לפני פרוץ משבר הקורונה, הגיע ג'ף בזוס לבקר בהודו, לקידום תכניות להרחבת עסקי ענקית המסחר האלקטרוני שלו בה. מייסד ומנכ"ל אמזון רוצה להשקיע מיליארדים בהודו, אבל ביקורו, לפי הדיווחים, לא צלח והוא עמד בפני מחאות מטעם סוחרים מקומיים ושדולת הסחר של המדינה העצומה, שהבטיחו להערים על אמזון קשיים כיוון שהתרחבות, שלא לומר השתלטות שלה על או במדינה עלולה לפגוע בהם. ביקור הפתע, על פי הדיווחים, כלל "סינון" דרמטי ומביך למדי של האיש העשיר בתבל על ידי ראש הממשלה ההודי, נרנדרה מודי, שהיה אמור להיפגש עם בזוס אבל לבסוף המפגש לא יצא אל הפועל, מבלי שסופקו הסברים לתקשורת אודות הביטול.

פיצ'אי תדרך אתמול את ראש הממשלה מודי אודות תכניותיה של החברה בהובלתו להשקעה במדינתו, אולם מהצהרה ממשלתית עולה כי מודי הביע בהקשר לכך חששות לגבי אבטחת מידע ופרטיות. לפי ההצהרה, מודי אמר כי "חברות טכנולוגיה צריכות להשקיע מאמצים כדי לגשר על משבר האמון מולן".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים