אוניברסיטת בן-גוריון זכתה ב-6 מיליון שקלים מהמל"ג להקמת מרכז יזמות

כספי המענק של המועצה להשכלה גבוהה יושקעו בהקמת מרכז היזמות החדש Yazamut 360° של האוניברסיטה מבירת הנגב

אוניברסיטת בן גוריון. צילום: וויקיפדיה

אוניברסיטת בן-גוריון זכתה במענק של 6 מיליון שקלים מטעם המועצה להשכלה גבוהה (המל"ג) להקמת מרכז היזמות החדש Yazamut 360°.

המרכז האוניברסיטאי יקיים פעילות ענפה במתחם חדש בלב הקמפוס, שבראשו יעמדו פרופ' כרמל סופר, חבר סגל מהמחלקות לתעשיה וניהול ופסיכולוגיה ובעברו יזם ואיש היי-טק במשך 25 שנים, ודנה גביש-פרידמן, מנהלת היזמות של האוניברסיטה. יחד עימם יפעל צוות ייעודי לקידום נושא היזמות, שיהנה מתמיכה מלאה של הנהלת האוניברסיטה.

"הקמת המרכז החדש כמקום מפגש מעצים, וחשיפת קהלים רבים ככל האפשר להכשרות השונות בו, יתנו כלים וכישורים בידי הסטודנטים והחוקרים לעשייה נרחבת ולחיבור אל העולם העסקי. בנוסף, הפעילויות השונות יביאו להקמה של סטארט-אפים רבים בכל שנה, המבוססים על הידע, היכולות הנרחבות והמוטיבציה האדירה של הסטודנטים, החוקרים וכלל הציבור בנגב", כך אמר פרופ' סופר.

לפי הודעת דובר האוניברסיטה לתקשורת, "מרכז היזמות והחדשנות באוניברסיטת בן-גוריון הוא הלב הפועם של מהלך דינמי ארוך-טווח, שישפיע בשנים הקרובות על העצמת האקו-סיסטם המתפתח של האוניברסיטה, המקיף גופים אוניברסיטאיים רבים ופעילויות המתמקדות בחדשנות. בין אלה נמצאים קרן "קקטוס" לתמיכה ביזמות סטודנטיאלית, המאיץ הטכנולוגי Inno-Negev ותכניות היזמות הסטודנטיאליות של "פורום 20-80" במחלקה לתעשייה וניהול".

"יזמות וחדשנות מדעית – ממרכיבי ה-DNA של אוניברסיטת בן-גוריון"

נשיא האוניברסיטה, פרופ' דניאל חיימוביץ, אמר בתגובה כי "יזמות וחדשנות מדעית הם ממרכיבי ה-DNA של אוניברסיטת בן-גוריון מראשית דרכה, בנוסף לפעילותה הענפה בתחום המעורבות החברתית באזור. בשנים האחרונות התפתח אקו-סיסטם דינאמי סביב האוניברסיטה, שנמצאת בצומת של הזדמנויות בלתי מוגבלות. מטבע הדברים, מרכז היזמות החדש הוא אחד העוגנים המרכזיים שלנו". חיימוביץ הדגיש כי "המענק של המל"ג יתרום ויסייע באופן משמעותי לקידום החזון שלנו בתחום זה".

המרכז החדש, בשילוב עם חברת BGN Technologies, יפעל להעצמת שיתופי פעולה עם התעשייה והמגזר העסקי במגוון הכשרות, קורסים, אירועים ופעילויות בנושאי יזמות ויתממשק עם תכני הלימוד האקדמיים באוניברסיטה.

פעילות המרכז עתידה להיות מנת חלקם של אלפי אנשים ממגוון תחומי עשיה ופעילות: סטודנטים, חוקרים, יזמים בנגב, ואף חיילי ועתודאי צה"ל, להם יוצעו הקורסים וההכשרות.

 

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים