HPE רוכשת את SimpliVity ב-650 מיליון דולר
את הנרכשת הקים ב-2009 היזם הסדרתי דורון קמפל, לשעבר סגן מפקד סיירת מטכ"ל ובעל צל"ש הרמטכ"ל ● הרכישה נועדה להרחיב את ההיצע של ענקית ה-IT בתחום מערכות מחשוב המשולבות באופן עמוק
כפי שפורסם באנשים ומחשבים בנובמבר האחרון HPE רוכשת את SimpliVity תמורת 650 מיליון דולר. בראש הנרכשת עומד הישראלי דורון קמפל והרכישה תושלם ברבעון השני השנה.
הרכישה נועדה להרחיב את ההיצע של ענקית ה-IT בתחום מערכות מחשוב אחודות המשולבות באופן עמוק (HyperConverged), והאנליסטים הביעו שביעות רצון מהרכישה.
הנרכשת הוקמה ב-2009 על ידי קמפל, ישראלי לשעבר, לשעבר סגן מפקד סיירת מטכ"ל ובעל צל"ש הרמטכ"ל. קמפל, יזם סדרתי, ייסד יחד עם משה ינאי – לשעבר בכיר ב-EMC – את דיליג'נט שנמכרה ליבמ (IBM) ב-2008 תמורת 200 מיליון דולר.
בטרם הקים את SimpliVity, קמפל מילא כמה תפקידי ניהול בכירים בעברו, בהם סגן נשיא ב-EMC. ב-2014 נמנה על רשימת 100 המנכ"לים המובילים בתעשייה, של המגזין המקוון CRN. החברה פועלת בעולם ה-HCI, ראשי תיבות של תשתיות IT משולבות בצורה מעמיקה.
הנרכשת החלה את פיתוח המוצרים שלה בספטמבר 2009 והחלו למכור מוצר באפריל 2013. רוב התשתית היא פיתוח עצמי של החברה. משימת החברה, אמר בעבר קמפל, "היא לפשט את תחום תשתיות ה-IT, ולתת פתרון דמוי ענן מבחינת פשטות ועלויות".
מספר המערכות של SimpliVity שהוטמעו בארגונים בעולם ובארץ, עולה על 3,000. ההשקעה בחברה עמדה על יותר מ-276 מיליון דולר. בעבר, אמר קמפל, "המחשוב התאפיין במארזים נפרדים, מערכות IT לא דיברו האחת עם השניה, לא היתה הקצאת משאבים טובה של משאבי המחשוב. נדרש שיתוף ממאגר אחד של משאבי מחשוב – לטובת הקצאה יעילה שלהם".
"נדרש מישהו שיפתור את בעיית הטיפול בנתונים מההתחלה, לטפל בדה דופליקציה (מניעת שכפול נתונים) ובדחיסה של נתונים ברמה הגרעינית המתאימה. יש לטפל באופן מוכלל בהגנת הנתונים, ביעילות הטיפול בהם, בביצועים, ובניהול אחוד וגלובלי".
שיפור ביצועים
אנו רוצים, הסביר, "לספק את הטוב מכל העולמות כאשר כל תשתית ה-IT רצה בכל מקום, בענן או ב'בית' – על כל מארז שרתי X86", אמר קמפל. "רוב הקניין הרוחני שלנו הוא בתוכנה. אנו מפחיתים 66% מעלויות התפעול, הרכישה והתחזוקה של תשתיות ה-IT. פיתחנו תוכנה שבמכה אחת עושה דה-דופליקציה, דחיסה ומיטוב של WAN – במקום אחד".
לדבריו, "95% מלקוחות החברה רואים שיעור דחיסה של הנתונים הארגוניים פי חמישה, כאשר השיעור הממוצע של הדחיסה עומד על יחס של 1:40, והוא יכול להגיע עד 1:100. שליש מהלקוחות רואים יעילות פי 100, מחצית מהלקוחות רואים שיפור ביצועים של 50%".
"אנו מספקים 'איחוד 3.0': פשטות ועלויות כמו בענן, ומצד שני יכולות של ארגוני אנטרפרייז בהיבט ההרצה של האפליקציות", אמר קמפל.
כאמור, שמועות על הרכישה הסתובבו בשוק זה כמה חודשים. HPE מציעה מערכות משולבות לשרתים של דל (Dell), לנובו (Lenovo) ו-וואווי (Huawei). אנליסטים ציינו כי חברות דוגמת הנרכשת "אינן להיט חם בשוק". מתחרתה העיקרית של SimpliVity, נוטניקס (Nutanix), יצאה להנפקה בספטמבר האחרון.
האנליסטים שבעי רצון מהרכישה
אנליסטים ציינו כי הרכישה מתאימה ל-HPE, שכבר אין לה ענן משלה, כמו לחלק ניכר מענקיות ה-IT, וכי הרכישה תסייע לה במירוץ להטמעות מערכות ענן, עם החומרה של הנרכשת.
"הרכישה היא מהלך חיובי וחשוב עבור HPE", אמר פטריק מורהד, אנליסט בכיר ב-Moor Insights and Strategy, "אני מעריך כי HPE תבצע רכישות נוספות של תשתיות – לאחר שהיא נפרדה מעסקי השירותים וחלק מהתוכנה שלה".
כאשר דווח בנובמבר האחרון על היתכנות של העסקה, הרג'יסטר (Register) הבריטי ופורבס (Forbes) נקבו בסכום של 3.8-3.9 מיליארד דולר. בסוף 2015, היא הוערכה בסכום של יותר ממיליארד דולר.
לכן, ציין צ'ארלס קינג, אנליסט ב-Pund-IT, "מדובר בעסקה טובה כלכלית ל-HPE. היא מוסיפה נכסים טובים לעסקי המערכות המשולבות שלה, תחום שצומח אצלה. SimpliVity תתפקד בצורה טובה יותר תחת כנפיה של HPE. הרכישה גם 'תשים רגל' ל-דל וללנובו, אשר מציעות שרתים שלהן עם SimpliVity – והיא מהווה בשורה רעה גם לנוטניקס".
HPE שלחה מסר מרגיע ללקוחות SimpliVity, לפיו הם לא ייפגעו בצורה כלשהי מהרכישה.
HPE כבר משלבת רכיבי IT מרכזיים לכדי יחידת מחשוב אחודה אחת. IDC הנפיקה בשנה שעברה דו"ח לפיו התעשייה של התחום גדלה ב-137.5% והניבה מכירות של 481 מיליון דולר ברבעון השני של 2016. על פי גרטנר (Gartner), את השוק בתחום מובילה נוטניקס. המדורגת שנייה, SimpliVity, צמחה הכי מהר בשנה החולפת – ב-110.7%, ונוטניקס – ב-77.4%.
בין לקוחות החברה הנרכשת בעולם: גאפ (GAP), ווסטינגהאוס (Westinghouse ), ימאהה (Yamaha), וריזון (Verizon) ו-T-Mobile, וכן מערכי מחשוב של יותר מ-15 ערים בארצות הברית, שמריצים את כל סביבת ה-IT שלהם אך ורק על גבי המערכת של SimpliVity, לרבות אפליקציית החירום (911) שלהם.
הסניף הישראלי של החברה הוקם באפריל 2014, ואחד מפרויקטי הדגל של SimpliVity בארץ הוא במשטרת ישראל – שם הוטמעה המערכת במוקדי 100 שלה. בראש הסניף הישראלי של החברה עומד רון קוהבלום, שמונה למנכ"ל בנובמבר האחרון.
בעבר עבד קוהבלום ב-EMC ישראל, היה שותף להקמת הסניף הישראלי של VMware, חברה בת של EMC, וכיהן כמנכ”ל VMware ישראל במשך כחמש שנים. לפני תפקידו ב-VMware הוא היה במשך ארבע שנים מנכ"ל מק'אפי (McAfee) ישראל.
תגובות
(0)